SPIS DIT UKRUDT

Foråret står lige for døren, og her hos Planten står vi klar med et budskab alle burde kunne være med på. SPIS DIT UKRUDT!

For det ukrudt der er rundt omkring i de små haver er sprængfyldt med vitaminer og mineraler som vi rent faktisk går rundt og mangler.

Brændenælder er fantastisk næring, både til te, supper, chips( JA TÆNK, det opdagede vi også først sidste sommer) men også som supplement til din gødning er springfyldt med Jern, kiselsyre, kalium, mangan og svovl. Derudover er den også rig på vitaminerne A og C.

Mælkebøtte er fantastisk og fyldt med næring, og hos Planten anbefaler vi at tage 50-100 mælebøtteblomster, 100 g sukker, 1 hel økologisk citron, 1-2 L vand og lade det koge i en times tid ved svag varme så har man en super lækker sirup.
Mælkebøtte indeholder bl.a. A, B og C vitamin, samt jern, kalium og calcium. Desuden finder du bitterstofsammenstætningen taraxacin, som er en blanding af bitterstofglucosider, som er dem der giver mælkebøtte sin virkning.

Selve drikken smager bittert og syrligt, og drikkes helst rent, da bitterstofferne på tungen stimulerer udskillelsen af galde. Galdetransporten har fx noget at sige i forhold til nedbrydelse og optagelse af fedt i tarmen, samt transport og udskillelse af affaldsstoffer, fx. medicinrester.

Skriv et svar